Behandlingar

Friskvård

Friskvård

50-60 min

Friskvård - En helt friskvårdsanpassad naprapatbehandling.


Naprapat David – Mina behandlingsmetoder

Naprapat David – Mina behandlingsmetoder

Med lång behandlingserfarenhet inom kroppsterapi och träning har jag utvecklat en unik, högkvalitativ och kostnadseffektiv behandlingskombination. Jag erbjuder snabba diagnostiska, prestationshöjande och smärtsänkande resultat. Behandlingen är i stort sett smärtfri. Detta är styrkan i min behandling.

Genomsnitt på 2,8 behandling per nybesökspatient.

Vad kan du förvänta dig av behandlingen?

När du söker min hjälp så är min del i vårt samarbete att förvalta dina akuta eller kroniska frågeställningar på smartaste sätt. Mitt mål är att avbryta smärtan, minska dina spänningar, avslöja orsaken och ge dig rådgivning som gör dig självläkande. Akuta problem löser Jag oftast snabbt och kroniska smärtor är en frågeställning som Vi ihop löser under en liten längre tidsperiod.
Min behandling avslöjar också hur du skall rehabilitera dig själv för att skapa en smärtfrihet för lång tid framöver. Den förändringen ska vara billig, lättsam och smärtfri.

Intervju


Mina behandlingar inleds alltid med en intervju. För mig är det viktigt att veta när, var och hur du fick dina smärtor, samt tidigare behandlingar, sjukdomar, mediciner, röntgen och operationer skall dokumenteras. Först nu kan vi välja de behandlingsmetoder som är bäst för dig.

Massage


Massage ger en behaglig muskelavslappning, smärtlindring och uppmjukande effekt på muskler och leder. Massage är en del av behandlingen. Massagen är av enklare slag, men effektiv och diagnostisk. Denna del tar 5-10 min.

Vacuum-elterapi i kombination med akupunktur


Vi är endast 2 Naprapater i Sverige som gör denna unika metod. Metoden ger en kraftigt muskelavslappnande effekt. Med vacuum- elterapi i kombination med akupunktur stimuleras/tränas de orsaks provocerande musklerna lågintensivt. Denna del är smärtfri och upplevs som väldigt avkopplande för dig eftersom jag utnyttjar din kropps egna andra-andningen system.
Metoden är också diagnostisk och en förutsättning för att de andra behandlingsmetoderna ska fungerar bättre och för din fortsatta rådgivning om rätt egenvårds rehabilitering.
Denna del tar 30 min.

Manipulation


En led som är smärtsam och hämmad i sin rörlighet får omgivande muskulatur att spänna sig. För att återställa ledrörligheten till det normala för jag leden i ett ytterläge och då kan ett knak uppstå. Manipulationen skall vara smärtfri. Denna del tar 5 min.

Vad är det för skillnad när en Kiropraktor eller Naprapat manipulerar i skelettet?

Läs mer...

Triggerpunktsakupunktur


Efter ca 30000 utförda akupunktur behandlingar. En fantastisk metod att bryta en akut/kronisk muskelspänning. Jag kan med akupunktur behandla flera besvärande områden samtidigt. Den smärta du söker för är sällan endast orsaken till ditt besvär. Detta innebär att du som patient får mera kvalitativ behandlingstid, vilket i sin tur ger bättre resultat.
Behandlingen är smärtfri.

Triggerpunktsbehandling


Då trycker jag på en specifik punkt på en spänd muskel och på så sätt får jag resten av muskeln att slappna av. Hittar man rätt punkt så är det smärtsamt och av den anledningen använder jag sällan denna metod, men den fungerar som ett komplement till triggerpunktsakupunkturen.

Behandlingsreaktion


Efter en behandling kan du känna dig mör och få träningsvärk dagen efter. Drick mycket vatten. INGEN träning samma dag rekommenderas.

Rådgivning


Under behandlingsperioden kommer du med största sannolikhet få hemuppgifter. När du sedan är färdigbehandlad, så ingår enkla tips hur du kan få rörelsefrihet långt framöver, med ett regelbundet engagemang.

Boka min behandling

Fler behandlingar hos David Privér