Som legitimerad naprapat är jag specialiserad på avancerad manuell medicin. Styrkan i min behandling är mängden olika behandlingssätt som jag använder  för att få absolut bästa effekt beroende på patientens individuella problem och förutsättningar. Utöver min behandling ger jag rådgivning om lämplig träning, ergonomi på arbetet samt tips på olika hemövningar. Allt detta för att du ska bli smärtfri snabbt till en så låg kostnad som möjligt. 

Så här går en behandling till hos mig:

En kort inledande intervju

Avsikten är att du som patient får berätta om dina besvär. Viktigt att veta är när, var och hur du fick dina smärtor och även tidigare behandlingar, sjukdomar, mediciner och operationer skall dokumenteras.

Undersökning

Om jag inte redan har konstaterat en relevant diagnos genom intervjun genomförs en undersökning där jag utför olika ortopediska muskeltester och nervtester för att säkerställa rätt diagnos.

Dessa två inledande steg ligger till grund för efterföljande behandling.

Massage

En ordentlig massage ger en behaglig muskelavslappning, smärtlindring och uppmjukande effekt på muskler och leder. Massagen ökar även genomblödningen och muskeln förses med syre och slaggprodukter transporteras bort. Med hjälp av massage  blir kemin i muskeln bättre och den onda cirkeln av smärta bryts. Massage är dock endast en del av behandlingen.

Triggerpunkts akupunktur

Efter drygt hundra tusen stuckna nålar har jag nu arbetat fram en unik behandlingsmetod med den stora fördelen att jag kan behandla flera besvärande områden samtidigt. Detta innebär att du som patient får mera kvalitativ behandlingstid, vilket i sin tur ger snabbare resultat. Med hjälp av denna metod har jag lyckats halvera antalet behandlingar – din vinst blir att du sparar både tid och pengar.

Denna typ av akupunktur bör ej förväxlas med vanlig traditionell kinesisk akupunktur. Jag skruvar inte på nålarna. Behandlingen är dessutom helt valfri om du har nålfobi. 80% av mina patienter slumrar till/somnar vilket är ett gott tecken på att behandlingsmetoden är smärtfri.

Triggerpunktsbehandling

Ett mindre effektivt sätt att behandla triggerpunkter på är att trycka med tummen i en specifik del av en spänd muskel och på så sätt få resten av muskeln att slappna av. Hittar man rätt punkt är det smärtsamt och av den anledningen använder jag sällan denna metod, men den fungerar som ett komplement till triggerpunkts akupunkturen.

Elterapi

Ett behagligt, men enklare komplement om du har nålfobi. Maskinen ökar cirkulationen under kopparna och du kommer att uppleva den behagliga känslan av långvarig repetitiv massage. Musklerna slappnar av och syresättningen ökar vilket gör att smärtcirkeln bryts.

Manipulation

En led som är smärtsam och hämmad i sin rörlighet får omgivande muskulatur att spänna sig. För att återställa ledrörligheten till det normala för jag leden i ett ytterläge och då kan ett knak uppstå. Med en väl genomförd förbehandling med ovannämnda punkter, och med rätt manipulationsteknik, är metoden smärtfri. Detta leder då till att exempelvis ryggskottet släpper och du kan åter ta på dig strumporna morgonen därpå utan större problem.

Behandlingsreaktion

Vid exempelvis ryggskott eller nackspärr är det vanligtvis betydligt lättare att göra dig smärtfri om du som patient uppsöker mig så snabbt som möjligt. Då kan du dagen efter behandlingen känna en markant rörelseökning, smärtsänkning och lite träningsvärk. Om du däremot haft ont under en längre period (1-3 mån) hinner nervsystemet anpassa kroppen efter smärta och du kan uppleva att ledrörligheten och muskulaturen blir stelare. Efter en behandling kan du därför känna dig ganska mör dagen efter, som mest efter första, kanske även efter andra behandlingstillfället. Då är det viktigt att du följer mina instruktioner så att vi båda blir nöjda med resultatet. Det är viktigt att du inte tränar samma dag!

Rådgivning

Under en behandling hinner vi samtala mycket och kan därför gemensamt komma fram till hur du själv kan förebygga dina besvär på ett enkelt sätt. En vanlig missuppfattning är att man måste träna intensivt och ofta för att må bättre, vilket inte stämmer. Om träning inte passar i livet just nu för att på så sätt själv förebygga skador och besvär så finns jag med min behandling som en trygghet.