Om vi gör en jämförelse med en kropp och ett träd, så är överkroppen stammen på trädet medan armar och huvud motsvarar grenarna. Om stammen blir stelare får grenarna det svårare att röra på sig när det blåser. Blir överkroppen stelare för att du är orörlig långa tider, kanske på grund av datorarbete, så kommer armar och huvud få svårare att röra på sig för att kroppens stelhet blir ett motstånd.

Att tro att orsaken bara sitter i den översta delen av nacken i atlas och axiskotan är ren inkompetens. Då får man läsa på anatomin igen.

En simmare eller längdskidåkare som ligger och maler med både stammen och grenarna samtidigt, mängder av upprepningar och tillfällen, har sällan spänningar i de yttersta lederna i nacke, rygg, och sällan i höfter, knän och axelleder. Men om du lägger på tunga tyngder på gymmet eller utsätter kroppen för statisk belastning som exempelvis kontorsarbete, då kan problem lätt uppstå.

Jag rekommenderar dig att uppsöka någon av alla kunniga terapeuter i Borås. Väldigt enkelt problem att åtgärda. Med rätt behandling och rekommendationer så håller du terapeuten borta.