En liten känslig fråga i terapeuternas värld. Det är viktigt att förklara att jag med terapeut inte menar psykolog.

Klippkortsbehandlingar utan några som helst resultat är jag helt emot. Är man som kund inte nöjd så byt terapeut. Ställ krav och låt terapeuten beskriva problemet noggrant. Bara för att terapeuten kan alla de latinska namnen på alla muskler och är verbalt kunnig behöver det inte betyda kunskap och fingertoppskänsla. När terapeuten använder kundens okunnighet för att tjäna pengar och där tiden läker problemet, då mjölkas patienten.

Jag anser att om man som terapeut erbjuder en kompetent behandling, så kan 95% av alla kunder få hjälp av terapeut eller självhjälp genom god rådgivning. Om inga resultat sker på tre behandlingar finns det andra kunniga terapeuter som med stor sannolikhet kan göra ett bättre jobb.

Om kunden ska komma tillbaka efter ett par månader brukar det bero på att man har en svårare problematik eller annan rådgivning som måste följas upp. Tryggheten att som kund veta att man får träffa terapeuten igen efter ett tag och att kunden får lite press på att sköta om sig kan vara mycket bra.

Mina rekommendationer är att prova en annan kunnig terapeut ett par behandlingar så får du ett svar.